Haukanniemi




Haukanniemen nuotiopaikka








Haukanniemi on ulkoilualue Jyväskylän Kortepohjan asuinlähiön läheisyydessä. Haukanniemeen on suunnitteilla esteetön luontopolku (KSML 02.02.2019).
Haukanniemi on noin 2,5 kilometriä pitkä polkukierros Jyväskylässä, lähellä kaupungin keskustaa. 

Lähtöpaikka Wilhelm Schildtin kadun pohjoispää. Keskustasta paikallisbusseilla 18 ja 18K. Bussit kulkevat Wilhelm Schildtin katua, ja käveltävää jää joitakin satoja metrejä reitin alkuun. Kävellen Jyväskylän keskustasta noin 2,5 kilometriä reitin alkuun, pääsee ulkoilureittiä Viitaniemestä. Jäätilanteen salliessa niemeen pääsee myös Tuomiojärven jäältä käsin.

Haukanniemellä kulkevia reittejä ei ole merkitty maastoon, mutta polkuja pitkin vaikka ristiin rastiin. Alue on kuitenkin pieni ja niemenkärjessä, joten vaaraa eksyä ilman merkittyä polkua on pieni. Pääreitti näkyy maastokartalla. Niemeä ympäröi Rautpohjan vesistö ja Tuomiojärvi. Peltoaukealta sukeltaa metsään ja vanhan metsän ohella nuorta ja erityypistä metsää. Lintubongarille hyvä paikka: tänäkin pääsiäisen ajan retkellä jo mm. sepelkyyhky, hippiäinen, kiuru, laulujoutsenia, telkkiä ja ja.. 

Haukanniemessä on nuotiopaikka, johon omat puut tuotava. Ei käymälämahdollisuutta. Onkiminen ja pilkkiminen jokamiehen oikeuksilla. Maastopyöräilyyn soveltuu myös hyvin ja lenkkeilyyn.

P-alue: ei ole/Wilhelm Schildtin katu päässä joitain paikkoja (varmista saako pysäköidä!)
Sijainti: Haukanniemi Jyväskylä

Kartta


Kommentit