Luontohaaste osa 2. "Kuinka monessa retkikohteessa olet käynyt?"


Saraakallio

Tiesitkö? Pelkästään Keski-Suomesta löytyy (oma arvio) 300 luontopolkua ja - kohdetta. Ja 5 kansallispuistoa eri reitteineen. Sain myös ystävältäni haasteen, tai itseasiassa kysymyksen: "Oletko laskenut kuinka monessa retkikohteessa olet käynyt?" Listasin käymäni kohteet, excel-taulukkoon jaotellen pelkästään Keski-Suomen luontokohteet vuosina 2014-2020:

LP= Luontopolku 88

KP = Kansallispuisto 5
LK= Luontokohde 11


Satunnaisesti kertoilen tuolta pitkältä listalta paikkoja, minkä tyyppinen kohde odotettavissa ja tarinan kuvineen. Uusimpia retkeilyjä löytyy ajantasaisesti Facebookissa ja Instagramissa. Olen käynyt 1-5 kertaa uudestaan näissä kohteissa, eri vuosina ja vuodenaikoina. Myös vienyt ystäviä mukanani ja no, itselle nämä paikat ovat kuin vanha tuttavuus, jolle voi sanoa: "Ei olla nähty hetkeen.." 

Keski-Suomen jälkeen tutkimusmatkalle muuhun Suomeen ja uusiin seikkailuihin. Minulle tämä on tärkeimpiä harrastuksiani, elämyksiä -  elämäntapa. Minne menenkään, jo lähtiessä silmäilen kartalta lähintä luontopolkua tai -kohdetta koettavaksi. Rakastunut retkeilyyn!

Hyyppää








Kommentit