Myllyvuori & Hangasjärvi


Myllyvuori

Tämä oli vapunajan 2020 kolmas päiväretki peräkkäin - vielä riitti simaa ja munkkia retkelle. Mikä olisikaan ollut parempaa, kuin nauttia herkut satumaisessa metsässä. Lintujen kevätkonsertti oli huikea! Havaintoina mm. pohjantikka, peippoja, pajulintu ja punarinta. Muistin lukeneeni jostain artikkelista paikan historiaa, mutta meni vuosia ennenkuin löysin tieni tänne. Kartta löytyy paikan päältä.


Kartan kohdalla retkeilijää ilahduttaa kaivo, josta tietojen mukaan otetaan eräkämpän tilaisuuksiin vettä. Kaivon takaa lähtee polku, merkitty maastoon. Hakkuuaukean reunalta tien yli Myllyvuorelle. Puissa on oransseja nauhoja merkkinä. Reitti ei ole pitkä, 3km ja kiertää vuoren ympäri nopeastikin. Lintuja ja muita havaintoja tekevät viihtyvät pidempäänkin, niin vuorella, kuin Hangasjärven laavulla. 

Hangasjärven retkikämpällä on vuokrattavana saunaa ja kokoontumistilaa. Nuotiopaikka reilun kokoinen ja retkeilyeväiden nautiskeluun katostilan alla penkit ja pöydät. Omat puut oli mukana ja niillä laitoimme tulet. Erittäin hyvä paikka ja keväinen ajankohta valloitti vesistön äärellä: laulujoutsen, sinisorsia, telkkäpariskunta, jouhisorsa ja rantasipit leikki puron varrella. Tällä kertaa nuotioruokana oli rehellistä makkaraa, ei ollut metsäpalovaroitusta niin pitihän se tehdä!

Saavutettavuus: autolla, pyöräillen, kävellen, julkisella Tikkalaan
P-alue: tien varrella muutama paikka, retkikämpän pihassa
Sijainti:Hangasjärventie 106, 41860 Tikkala





Kommentit