Iso Haapasaari






Vaajakoskella Haapaniemessä, luontopolun nimi on Iso-Haapasaaren luontopolku. Taulu kannattaa lukea hyvin, sillä osa luonnonsuojelualuetta, jossa on rajoitettu mm. kalastus, tulenteko. Itse olen käynyt todella usein ja eri vuodenaikoina hyvän pienen lenkin 3 km vuoksi. Saavutettavuus hyvä ja polun voi kiertää vieläkin lyhyempänä. Olen kerran ollut mato-ongellakin (tuossa tulisijan kohdalla) ja särkiä tuli, ei yhtään ahventa. Kalasteluun oli etuna se, että maasto osittain lehtomaista ja onkimatoja on helppo löytää paikanpäältä.

Tulisija oli nyt keväällä 2020 mysteeritilassa, puita eikä puuvajaakaan enää ole, puucee puuttuu. Omat puut mukaan ja varmista, ettei ole metsäpalovaroitusta! Tänne kannattaa mennä enemmän kuuntelemaan luontoa, heti-valmiilla-eväillä ja kahvit termarissa. Luontokokemuksena monipuolista maastoa, hyviä polkuja, vähän korkeuseroja ja rantamaisemia.

Saavutettavuus: autolla, julkinen Haapaniemeen, pyörä, kävellen (myös talvella jään yli eri suunnista Vaajakoskelta)
P-alue: tien varrelle ja yhden puoleisesti häiritsemättä alueen asutusta -parkkipaikan kanssa tarkkana, kaupunki on sakottanut väärin pysäköiviä!
Sijainti: Haapasaarentie 14,40820, 40820 Jyväskylä
Lisätietoja: https://www.jyvaskyla.fi/ymparisto/luontoretkeily/luontopolut/haapasaaren-luontopolku


Kommentit