Kapeenkoski


Kapeeniemessä on kanava, jonka yli kulkee autotie parkkipaikalle. Paikalle pääsee jalan bussilta ja pyöräillen kätevästi. Tällöin maisemat tulee jo katseltua saapuessa. Parkkipaikalla opastaulu. Tästä kartta kuvana puhelimeen, jos tulee tilanne etsiä pikatie, oikotie paikasta toiseen mm. parkkipaikalle.  Ja muutoinkin: oppii suunnistamaan maastossa myös pieniä polkuja ja ilman kylttejä. Tietää missä on ja tähän pieni kohde on mukava harjoitteluun. 
Kapeenkosken jylhä tervetuloportti ja viitat ohjaa niemeen eri reiteille. 

Yöpymispaikkoja suositellaan Laani, Kattila ja Pytinki. Näissä myös eväspaikka tai laavu, sekä ulkokäymälä. Retkeilijä voi lyhytaikaisesti majoittua niemessä, jokamiehen oikeuksin sekä kunnioittaen annettuja ohjeita ja noudattaen sääntöjä. 

Laanissa yövyin itse, ei ollut muita. Tässä kohtaa koski on säyseämpi. Uskaltauduin myös illalla uimaan ja kalojen loiske alkoi iltamyöhän laskeuduttua. 
Laanista alkaa esteetön, uusittu komea kuusilaudoitettu osuus näköalatasanteella. Polkua kutsutaan Repenpoluksi, tarina kertoo Reino Helismaan historiasta paikassa. 
Vinkki! Kun käyt Kapeenkoskella niin katsopa näkyykö Repenpolun näköalapaikalta vastarannalla sama näky kuin aamuyön kuvassa?

Aamuyö viiden aikaan näkyi yön ja aamun taite näin upeana. En käytä puhelimen kamerassa filttereitä enkä muokkaa kuvia, tulee sellaisia kuin tullakseen. 

Laanista alkaa koskenreunaa kiertävä kalastajan polku. On vaarallinen, mutta varoen kun käy, niin pääsee ihailemaan kosken virtaa. Ylempää polulta voi myös poiketa alas, portaita on useita lyhyellä matkalla. 

Aamusta sai keitellä rauhassa puuroa, teetä ja vielä löytyi mustikoita "takapihalta". 

Aamiaisen jälkeen ehti vielä nukkua tovin ja herätä sateen ropinaan. Tavarat kasaan, kantoon ja autolle päin. Raitis ilma rentouttaa hyvin ja rauhoittaa mieltä, yöpyminen ulkona luonnossa on ehdottomasti yksi mitä suosittelen.

Kiitos kun luit kokemukseni! 



Kommentit