Kangasvuori ja Vuorilammen laavu





Kangasvuoren luontopolku

Mukava luontopolku Jyväskylän Kangasvuoressa ja saavutettavuus hyvä. Julkisella Huhtasuon nurmikentille tai Halssilasta ulkoilupolkuja/pururataa pitkin. Jyväskylän ulkoilualueoppaassa hyvin lisätietoja. Hyvin hoidettu ja ylläpidetty, merkitty ja laavulla mukavasti tilaa makkaranpaistoon. Luontopolun varrella rasteja, joissa tietoa luonnosta - lue ja innostu! Täällä on mukava käydä usein, eri vuodenaikoina ja ulkoilulenkin yhteydessä. Jos patikointi maittaa, samalla kurkkaamaan Aittovuori.

Saavutettavuus: julkisella Kangasvuori/Huhtasuo/Halssila, auto, pyöräillen, kävellen
P-alue: Halssila hiihtomaa/Huhtasuo kentät



Nuotioleivät On The Road

Eli kun jääkaapista ei löydy mitään ja makkara ei "ajankohtainen". Pitkään ja paljon retkeillessä kyllä se makkara alkaa... Tässä reseptissä ensin pikainen lähikauppakäynti ja retkelle. Jos aineita löytyy kotoa, niin keitaset pakettiin ja reppuun. (Huom. eräpuukko/linkkuveitsi on hyvä kulkea retkirepussa)

- reissumies, ruispala/paahtoleipä, sämpylä
- kaupasta esim. makkarapihvit/kasvispihvit/jauhelihapihvit/lihaa/kanaa/halloumia tms.
- sulatejuustosiivut/juustosiivut
- sinappi, ketsuppi, majoneesi ja nämä kuten haluat
- suolakurkku (irto), tomaatti tms. viipaloi väliin

Nuotiolla ainekset lämpiämään ritilän päälle, myös leivät, anna kypsyä hetki ja rakenna nuotioleipä. Työvälineenä kääntelyyn riittää puukko ja leivän voi kietaista nenäliinaan tai suosikkinin suodatinpussi (ei tarvitse lautasia eikä liikaa roskaavia serlarullia kantaa metsään). 

SAAKO TEHDÄ TULET? 
Nuotiolla varovainen, tuli polttaa aina.
Vastuullinen retkeilijä ottaa aina omat roskat mukaan - minkä tuot, viet mennessä!






Kommentit